Termék részletek

refraktométer (cukor/must fokoló)

refraktométer (cukor/must fokoló)

Termék kosárba helyezése
Gyártói cikkszám
AT7004C
Cikkszám
AT7004C
Megosztom
Funkciók
Tömeg
300 g/db
Rövid leírás a termékről
Cukor fokoló, refraktométer.
A műszer automatikus hőmérséklet kompenzációt végez 10°C és 30°C fok között (ATC-vel ellátott).
Mérési tartomány: BRIX 0-40%

A készlet tartalma:
- 1db refraktométer
- 1db műanyag pipetta
- 1db mini laposfejű csavarhúzó kalibráláshoz
- 1db tisztítókendő

Kalibráció: A 1-2-3 lépést csak abban az esetben kell elvégezni, ha a gyári 20°C-os kalibrációt elállítottuk és/vagy a külső hőmérséklet nem a 10-30°C-os tartományba esik.
1. lépés: Nyissa fel a fény ablakot, majd cseppentsen 2-3 csepp desztillált vizet a prizma felületére, úgy, hogy az jól elterüljön a prizma teljes felületén, ne tartalmazzon légbuborékokat, vagy egyéb száraz anyagokat. Csukja vissza a fény ablakot, majd hagyja a folyadékot a prizmán kb.30 másodpercre.
2. lépés: a nézőkébe nézve, annak végét eltekerve állítsa be az optimális élességet.
3.lépés: A már műszerbe cseppentett desztillált vizet felhasználva tekintsen bele a nézőkébe, majd a kalibrációs csavar tekergetése útján a felső kék, és az alsó fehér színű mezőket elválasztó határvonalat mozgassa el úgy, hogy a határvonaluk pontosan a 0 vonalat metssze. Tisztítsa meg a fénytörő prizma felületét a nedszívó puha ronggyal.

Mérés:
4. lépés: Az 1. lépésben leírtak szerint helyezzen néhány cseppet a folyadékból a fénytörő prizmára, majd annak fedelét becsukva, és a fénybe nézve leolvashatja a kék és fehér rész találkozásában az adott folyadék cukor fokát.
Gyártó
Ellient Tools

TOP termékek

Hírlevél

Fogyasztó barát